ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

31o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ- ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Aγαπητές/οί συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, συνεργάτες

Φίλες και φίλοι

Με απόλυτη αίσθηση ευθύνης και σεβασμό απέναντι σε συναδέλφους, συνεργάτες, τις οικογένειες όλων, την κοινωνία αλλά και σύμφωνα με τις αποφάσεις,-συστάσεις και μέτρα της Ελληνικής Πολιτείας λόγω της πανδημίας του   COVID-19, το ΔΣ της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας ανακοινώνει την ακύρωση της διεξαγωγής του Πανελληνίου Συνεδρίου Νευρολογίας με φυσική παρουσία στο Ηράκλειο στις 18-21 Ιουνίου 2020.

Από την άλλη, είναι κοινή εμπειρία όλων μας ότι η άπαξ ετησίως συνάντηση των νευρολόγων για ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωση και επικαιροποίηση όλων όσων απασχολούν τη Νευρολογία είναι μια χρήσιμη και εποικοδομητική διαδικασία για όλους μας και οπωσδήποτε για τους νεότερους και τους ασκούμενους νευρολόγους. Αυτήν την ανάγκη λοιπόν φιλοδοξούμε να καλύψουμε  με τη μετατροπή του, σε e- Συνέδριο στις 3-6 Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτή η επιλογή είναι μία λύση ανάγκης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε μέγεθος και ποιότητα τη δια ζώσης συνάντησή μας όπου παράλληλα με την ανταλλαγή επιστημονικών εμπειριών, απολαμβάνουμε ο ένας την παρουσία του άλλου και τη χαρά που προκύπτει από την αμεσότητα της εκπαιδευτικής-συνεδριακής διαδικασίας.

Ελπίζοντας ότι όλοι θα είμαστε δυνατοί και υγιείς και στη συνέχεια, το ΔΣ της ΕΝΕ  θα καταβάλει προσπάθεια ώστε μαζί με τους συναδέλφους και συνεργάτες να επιτύχει καταρχήν τη διοργάνωση του e-Συνεδρίου  με χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την όσο δυνατό πιο διαδραστική και ενεργή συμμετοχή. Μοιραία, η διαμορφούμενη κατάσταση στο χώρο της υγείας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 επιβάλλει να συμπεριληφθεί η αντίστοιχη θεματολογία σε σχέση με τη νευρολογία, κάτι για το οποίο ούτως ή άλλως εργάζεται ήδη η ΕΝΕ προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη της όποτε κρίνεται ρεαλιστικά αναγκαίο.

Με αυτήν την προοπτική, η υποβολή εργασιών στους συνδέσμους όπως σας έχει σταλεί θα παραμείνει ανοικτή μέχρι νεότερη ανακοίνωση. Εφόσον οι συνθήκες στην Πατρίδα μας το επιτρέψουν στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης θα προγραμματισθούν εκπαιδευτικές δράσεις μετά τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινωθούν.

Ας ευχηθούμε σύντομη ανάρρωση στους ασθενείς, καλή δύναμη και υγεία σε όλους

Με εκτίμηση, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΕ

Πρόεδρος

Ν Γρηγοριάδης, Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ