ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017


Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Καθηγητού Ψυχιατρικής Α.Π.Θ. Χαράλαμπου Ιεροδιακόνου Ο Καθηγητής Ιεροδιακόνου, δάσκαλος πολλών από τους Νευρολόγους, ήταν εκείνος που εφάρμοσε την Κοινωνική Ψυχιατρική στην Ελλάδα με τη δημιουργία κινητών ψυχιατρικών μονάδων αρχικά στο Ν. Έβρου. Ήταν επίσης εκείνος που για πρώτη φορά ενέταξε την Ψυχιατρική κλινική ως αναπόσπαστο λειτουργικό τμήμα ενός Γενικού Νοσοκομείου.


Τα τελευταία χρόνια εξέδωσε ικανό αριθμό βιβλίων με μελέτες για τη ψυχολογική διάσταση των κειμένων του Αριστοτέλη. Πέρα ωστόσο από την επιστημονική προσφορά του, το σημαντικό για όσους από εμάς είχαμε την τύχη να τον έχουμε δάσκαλο, είναι το ήθος και ευγένεια που εξέπεμπε με την παρουσία του απέναντι στους ασθενείς και τους συναδέλφους του.


Το σώμα των Ελλήνων Νευρολόγων τιμά τη μνήμη του.


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας υποβάλλουν  τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Log in

Ο λογαριασμός σας θα ενεργοποιηθεί μετά απο έγκριση του υπευθύνου εντός 24 ωρών και σε ώρες λειτουργίας της γραμματείας
create an account